Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Opiskelu


Opiskeluaika on tarkoitettu paitsi opiskeluun, myös elämiseen. Opiskeluaikana ihminen on nuori, ja silloin kuuluu elää täysillä, oppia paljon ihmissuhteista, työelämästä, erilaisista arvoista ja asenteista.

En voi kuin suositella osallistumista erilaisiin opiskelijarientoihin, ja jos yhtään kiinnostaa, niin myös osallistumaan opiskelijaelämään muutenkin aktiivisesti. Itse toimin opiskeluaikoinani mm. Eteläsuomalaisessa osakunnassa ja Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan puheenjohtajana, ja noilta ajoilta on jäänyt reppuun paljon asioita ja hauskoja muistoja.


Eri alojen aloituspaikkamäärien ohjailu

Ohjailua on oltava jossain määrin, muttei liikaa, koska työllisyystilanteet saattavat joskus muuttua yllättävällä tavalla esim. suuryritysten toimialojen mukaan.

Pääasiassa koulutustarjontaa tulisi suunnata nuorten osaamisen ja lahjakkuuden mukaan. Tällöin nuoret ovat motivoituneita opiskelemaan, valmistuvat nopeasti ja myös etsivät töitä omalta alaltaan. Mikäli töitä ei löydy, he keksivät tavan työllistyä esimerkiksi perustamalla yritys.

Ihmiset jaksavat ammateissaan paremmin, kun kokevat olevansa oikealla alalla.


Opiskelun rahoitus

Opiskelun rahoittamiseksi on oltava järkeviä vaihtoehtoja, joista opiskelija voi valita omaan elämäntilanteeseen sopivimman.